Omgeving

Vrouwe Venne Hoeve in Oud Ade ligt in het Groene Hart in de provincie Zuid-Holland. De Hoeve ligt aan het Vennemeer in de uitgestrekte Vrouw Vennepolder, waar weilanden sloten en karakteristieke molens het landschap bepalen. U kunt bij ons heerlijk wandelen, fietsen, varen en zwemmen. In strenge winters is het Vennemeer tevens een uitstekende plek voor schaatsliefhebbers.

Stedentrips

Dankzij de centrale ligging in de Randstad, is Vrouwe Venne Hoeve een goed vertrekpunt voor vele interessante bezienswaardigheden in de omgeving. De steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Delft, Gouda, Haarlem en Leiden liggen op korte afstand. 

Bollenvelden/Keukenhof

De Bollenstreek, bekend om de tulpenvelden en de Keukenhof, is vanaf Vrouwe Venne Hoeve bereikbaar in een half uur. In het voorjaar is de streek de meest kleurrijke ter wereld. Kom kijken, ook de geur zal u verrassen!

Kuststrook

Ook zijn kustplaatsen als Scheveningen, Katwijk en Noordwijk dichtbij; binnen een half uur bent u op het strand.

Heerlijk fietsen

Langs Vrouwe Venne Hoeve loopt een landelijk fietspad door de polder. U kunt op de fiets naar het centrum van Leiden (20 minuten) of de andere kant op langs sfeervolle dorpen als Oud Ade, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Oude Wetering.
Voor de geoefende fietser zijn er in de wijdere omgeving mooie routes, dwars door het Groene Hart of richting de kust. Wij hebben overzichtelijke kaarten voor u beschikbaar, informeer naar de mogelijkheden.

In onze fietsenstalling hebben wij vier fietsen voor u klaar staan; geschikt voor een tripje naar het centrum van Leiden maar ook voor een fietstocht door de polder.

Wandelgebied

Rondom Vrouwe Venne Hoeve kunt u heerlijk wandelen. In een half uur loopt u naar de Kaagsocieteit. Bij thuiskomst geniet u bij het haardvuur van een welverdiend kopje koffie of thee!
Ook in de verdere omgeving zijn er mooie wandelroutes. In het duinengebied, op het strand maar ook bijvoorbeeld in het Amsterdamse Bos of het Pannebos nabij Sassenheim.

Informeer naar de mogelijkheden, wij beschikken over vele plattegronden en kaarten.

Watersportliefhebbers

Vrouwe Venne Hoeve ligt aan het Vennemeer, een omgeving die bij uitstek geschikt is voor watersportliefhebbers. Wanneer u met uw eigen boot komt, heeft u bij ons de beschikking over een eigen aanlegplek in onze binnenhaven.
Het Vennemeer staat in directe verbinding met de Kaag, de Wijde Aa en de Haarlemmerringvaart. Vanuit Leiden, Warmond en Roelofarendsveen is de Hoeve uitstekend te bereiken per boot.

In de nabije omgeving zijn vele mogelijkheden voor huur van sloepen, motorjachten en zeilboten. Wij informeren u graag! Ook kunt u gebruik maken van uw eigen aanlegplek. 

Diverse sporten

Paardrijden – In de omgeving bevinden zich diverse maneges van waaruit u mooie ruitertochten kunt maken. Wij brengen u graag in contact!

Golf – Op 20-30 minuten rijafstand bevinden zich drie golfbanen. Wij reserveren graag voor u een tie-off tijd.

Tennis – In Leiden en Warmond heeft u de mogelijkheid om tennisbanen te reserveren. U kunt bij ons de adresgegevens opvragen.

Cultuur

Ook voor musea, theatervoorstellingen of concertbezoeken bent u bij ons in de omgeving aan het juiste adres. In Leiden vindt u het Museum Boerhaave, het museum van Oudheden, Naturalis en de Stadsschouwburg. Bovendien bieden steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Haarlem, Delft en Gouda een zeer breed cultureel aanbod.

 

Evenementen

Bloemencorso Bollenstreek

Voorjaar bollenvelden

Kaagweek

3 oktober; Leidens Ontzet